Lidt om tankemylder, søvnproblemer, bullet journaling og coronapandemi  

 “Hvornår vender livet tilbage til ”normalt” igen? “ Det spørgsmål rumsterer vist hos de fleste af os.

Jeg har netop haft besøg af 4 elever fra 6. klasse, som spurgte til dette – ”får du klienter på grund af corona”. Det gør jeg ikke umiddelbart, men corona fylder hos samtlige af mine klienter og hos mig selv på godt og ondt. Og efterspørgslen om normalitet rumsterer i mig og gør det hos alle mine klienter.

Verden er forandret på drastisk vis, hvilket får ovenstående spørgsmål til at runge. Jeg er stadig ved at finde vej i, hvordan jeg kan holde min lille klinik i gang med fysisk fremmøde for klienterne uden brug af mundbind og plastikafskærmning. Indtil videre oplever jeg, at det lykkes.

Men hvornår og om alt bliver normalt igen, er et spørgsmål, jeg tror, kun kan besvares med, at det bliver det ikke. Ikke hvis normalt er det, som var før.

Verden er i konstant forandring og normalt er fiktivt, men ofte sker det heldigvis så gradvist, at vi ikke lægger mærke til det, så hver dag bliver det nye normale, sådan har det ikke været med coronaen og alt i mig håber på, at det nye normale aldrig bliver med mundbind og fysisk distance i den grad det er nu.

Coronapandemien var i foråret årsag til mange tanker for mig; om min klinik og selvstændige praksis, familielivets forandrede vilkår, konsekvenserne for mine børn, hverdagen fremadrettet. Tanker som havde det med at komme til at fylde, når jeg skulle sove – til tider var det tankemylder og ja, så sov jeg jo ikke før længe efter hovedet havde lagt sig på puden. 

 Samtidig meldte jeg mig til en 3årig efteruddannelse, som jeg er startet op på her i begyndelsen af september 2020 i intensiv dynamisk korttidsterapi. En forandring som jo i sig selv er stor i min dagligdag og som vil ændre meget af min praksis her i klinikken – med et forhåbentligt endemål om at blive dygtigere. 

 For at forstå den nye tilgang og metode som jeg skal lære de næste tre år, har jeg desuden valgt selv at gå i terapi, hvilket gør, at jeg kender effekten af metoden på min egen krop og psyke. Det er igen forandring, som både er selvomsorg og hårdt arbejde, men som også skulle give og yderligere dygtiggørelse i mit virke som psykolog. 

Alle mine tanker fik mig henover sommeren til at blive inspireret af det der hedder bullet journaling. For dig, som aldrig har hørt om det, eller kun perifært, ja så er det en lille bog med prikker – kun prikker (bullets). Indholdet skaber du selv. Jeg har altid gerne ville føre dagbog, men har egentlig følt mig forpligtet til, at så skulle jeg skrive hver dag, hvilket jeg aldrig rigtig fik gjort. Til gengæld tilbage i de mere analoge dage, hvor ingen havde en onlinekalender, men alt var på papir, ja der skrev jeg altid meget i dem. 

Forskellen på en bullet journal og en almindelig kalender er, at denne bygger du selv op og du går aldrig forud. En side af gangen kan den hjælpe med at bevare overblik, tage beslutninger om, hvad jeg skal, hvornår, og hvad der måske ikke er så vigtigt, siden jeg ikke får det gjort. Den fungerer således, at den kan indeholde dagbogstanker, kalender, to do lister, drømme og fremtidsmål og hvad der ellers er vigtigt for mig og derfor aldrig mere gule sedler og huskelister spredt ud over det hele.  

Efter at have læst ”Bullet Journalmetoden” af Ryder Carroll, har jeg kastet mig ud i processen med at skabe mere intentionalitet i mit liv, at finde og fastholde mine værdier og skabe mening. Jeg er der ikke endnu, men jeg får tegnet en masse små tegninger i den og lavet overblik og to do lister for hver dag, og tror på at jeg med dette værktøj kommer det nærmere. Samtidig har det været lidt af en gave, for begge mine piger er med på idéen og sammen har vi siddet og doodlet, snakket og skrevet – en masse tid væk fra skærme med nærvær i stedet.  

Og størst af alt, så efter et turbulent forår og begyndende sommer, ja så pludselig var der ikke så mange tanker ved sengetid, som gjorde, at jeg ikke kunne falde i søvn. De var nærmest alle sammen nedskrevet, gemt eller håndteret i min journal.

Det har ikke ændret de påvirkninger coronapandemien har på mig eller verden, det har ikke ændret min hverdag på en drastisk måde, men det har givet mig lidt mere ro.

 Så mangler du ro, savner du overblik, kan lide at lave lister, ønsker mere mening med dine handlinger eller er fyldt op af tanker, når hovedet rammer puden, så du ender med at ligge med tusind tanker i stedet for at sove, så er bullet journaling en anbefaling herfra❣️

♥️